Dagstur til Bugøynes fra Kirkenes

Opplev en uforglemmelig dag med kongekrabber, badstue og bading i Barentshavet!

Naturskjønn kjøretur langs Nord-Norges kystlinje

Turen starter om morgenen fra Kirkenes med en 1,5 timers kjøretur til Bugøynes. turen passerer vi små bygder langs den majestetiske kystlinjen. Bare kjøreturen i seg selv er en opplevelse!

Opplev en kongekrabbesafari til sjøs

Når du ankommer Bugøynes, starter vi med en kongekrabbesafari. Etter å ha kledd deg i flytedrakter, vil vår safari ta deg ut til sjøs med solide og trygge RIB-båter. Den norske røde kongekrabben er en av de viktigste eksportproduktene fra Nord-Norge, og den lokale guiden vil fortelle deg alt om dem. På vei til krabbeteinene lærer vi også litt om krigshistorien til Bugøynes og Varangerfjorden. Vi sjekker krabbeteinene sammen, og vi vises hvordan man håndterer krabbene før det blir vår tur til å forberede vår egen lunsj! I Varangerfjorden har den største kongekrabben som noensinne er fanget, veid 11,8 kg,, og målte 181 cm mellom leggene, men generelt veier krabbene vi fanger 2-3 kg. Hvis vi er heldige, kan vi også se noen hvaler, seler og niser. Ingen turer er like, alle er unike, og det er det som gjør det spennende. 

Badstue og bading i Barents Sauna Camp

Etter kongekrabsafarien, bytter vi til en annen unik opplevelse – badstue ved Barentshavet! Når du først varmer deg opp i badstuens varme, og deretter kaster deg ut i det forfriskende salte vannet i det arktiske havet, garanterer vi at du aldri vil føle deg mer levende. Behandlingen med varmt og kaldt vann vil gjøre deg avslappet.

Sjømatmåltid rett fra havet!

Dagen avsluttes med kongekrabbelunsj – de samme krabbene som vi fanget, forberedte og tok med oss fra sjøen på formiddagen. Så ferskt som det kan bli! Lunsjen serveres i den koselige og innbydende Bistroen Restaurant med hjemmebakt brød, majones/aioli, mangosalsa og søt-sursaus.

Fri tid til å utforske landsbyen

Etter lunsj har du fri tid til å gå rundt i den pitoreske bygda som ikke ble brent under 2.verdenskrig og beundre de arktiske omgivelsene før vi drar tilbake til Kirkenes.

 

Pris: 3250 NOK per person for minimum 4 personer
  • Prisen inkluderer: transport tur/retur fra Kirkenes, kongekrabbesafari med krabbemiddag, flytedrakter, badstue på Barents Sauna Camp, guidetjenester, merverdiavgift
  • Varighet: omtrent 9 timer
  • Vennligst merk: Vi har separate garderober for jenter og gutter, men badstuen er en felles badstue, så vennligst ta med badetøy! (Om du mangler, leier vi ut både badetøy og håndduker!)
  •  I anlegget er de ikke dusjer. Derfor får du som en ekstra bonus med deg både salter og mineraler i hud og hår som en ektra healing.
Turtilgjengelighet:
  • 1.4.-30.10. i henhold til tilgjengelighet og værforhold
  • Vær oppmerksom på at kongekrabbesafarien avhenger av været, da vi drar ut til sjøs. I dette tilfellet kan vi kansellere turen med full refusjon eller erstatte safarien med en 3-retters middag, inkludert kongekrabbe som hovedrett.
BESTILL EN TUR

BOOK A SAFARI

    2020 Visit Bugøynes. All Rights Reserved.